October 19, 2023

Data warehouse met financiële dashboards voor PHIL Haarlem

Stadsschouwburg & PHIL Haarlem is een culturele hotspot in Haarlem waar bezoekers dagelijks kunnen genieten van muziek, theater en cabaret. Hiermee is het in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste culturele locaties in de regio.

In de dagelijkse operatie zijn er diverse systemen verantwoordelijk voor het bijhouden van omzetten en kosten. Dit maakt het een uitdaging om inzicht te krijgen in het financiële totaalplaatje van de organisatie. Er ontstond de wens om de bedrijfsgegevens te centraliseren en inzichtelijk te maken met dashboarding.

Samen met Strategy01 hebben wij een Data Warehouse met Business Intelligence laag opgeleverd voor de schouwburg. In deze samenwerking heeft Quantile zich gefocust op het ontsluiten, transformeren en combineren van de data. Terwijl Strategy01 zich bezig hield met de vertaalslag van KPI’s tot PowerBI dashboards.

Door onze oplossing kan de schouwburg middels de dashboards snel inzicht krijgen in haar belangrijkste financiële KPI’s. Vraagstukken rondom omzet en kosten voor een evenement of de gemiddelde besteding van een bezoeker zijn nu eenvoudig te beantwoorden.

Danny Zuidhoek
Hoofd Financiën & Control bij Stadsschouwburg & PHIL Haarlem

Vanuit de Stadsschouwburg & PHIL. Haarlem zijn wij blij met de samenwerking tussen Quantile & Strategy01. Wij hadden een visie zij de expertise, en zo kon met een relatief korte doorlooptijd een mooi product opgeleverd worden.