June 7, 2023

Data warehouse met bedrijfsbrede dashboards voor een kappersketen

Change Hairstyling is een ambitieuze kappersketen die al jaren bezig met data gedreven werken. De organisatie had een bestaande data infrastructuur die het mogelijk maakte om data analyses uit te voeren, dashboards te ontwikkelen en machine learning modellen te gebruiken.

Change Hairstyling had een aantal uitdagingen bij deze infrastructuur. Denk hierbij aan trage PowerBI dashboards bij het laden van nieuwe data, het lastig was om te achterhalen waar bugs vandaan kwamen en foutieve data die toch door kwam in de PowerBI dashboards.

Het doel van het project was het robuuster maken van de bestaande infrastructuur. Wij hebben een nieuw data warehouse opgezet waar de data van zeven verschillende systemen dagelijks wordt samengebracht. Vervolgens wordt deze data getransformeerd, gecombineerd en getest.

Door onze oplossing besparen we tijd bij het laden van nieuwe data in de dashboards, kunnen we sneller achter achterhalen waar fouten ontstaan en het belangrijkste: kan de organisatie meer vertrouwen op de data. De weergegeven data voldoet aan de kwaliteitseisen.

Jos Beks
Eigenaar Change Hairstyling

Quantile is een fijne club van jonge ondernemers die de taal van de ondernemer spreken, begrijpen en heel makkelijk vertalen naar een eindproduct. Als wij het kunnen uitleggen, kunnen zij het maken. Ook kunnen ze goed kostenefficiënt meedenken. Dat zorgt dat implementatie altijd snel rendabel zijn en er met de gewonnen inkomsten weer andere zaken opgestart kunnen worden. Wij weten zeker nog lang de samenwerking met Quantile op te zoeken.