December 4, 2023

Dashboard mobiliteit en bereikbaarheid MUMC+

Het MUMC+ is hét ziekenhuis voor Maastricht en omstreken. Een veel bezochte locatie door medewerkers, patiënten en bezoekers van het ziekenhuis. In verband met het hoge aantal bezoekers, is het MUMC+ daarom dan ook continu bezig met het verbeteren van de bereikbaarheid van het ziekenhuis. Wij mochten de organisatie helpen om meer inzicht in dit onderwerp te verkrijgen met behulp van data!

De scope van het project was geplaatst op het identificeren/vertalen van informatiebehoeftes naar een PowerBI rapportage en een diepere analyse uitvoeren om interessante verbanden te ontdekken. Tijdens dit project hebben wij een aantal interactieve brainstorm sessies verzorgd, data analyses uitgevoerd en verschillende dashboard onderwerpen ontwikkeld. Waar de focus van het ontwerp altijd is om het rapportage minimalistisch maar doelgericht te maken. Uiteindelijk hebben wij het goedgekeurde ontwerp omgezet in een werkend PowerBI rapportage.

Door onze PowerBI oplossing heeft het MUMC+ in één rapportage overzicht over diverse mobiliteitsvraagstukken. Achterliggend brengen we verschillende databronnen bij elkaar om tot dit resultaat te komen. Het rapportage bevat onderwerpen zoals de parkeerbezetting per parkeerplek, de verdeling in transportmethodes en weer gegevens.

Marjo Henssen
Adjunct Directeur bij Facilitair Bedrijf MUMC+

We hebben de samenwerking met Quantile als zeer prettig ervaren. Ze hebben ons geholpen om met de vele data die wij ter beschikking hebben, grip te krijgen op de bereikbaarheid van het ziekenhuis. Dankzij dit mooi vormgegeven en overzichtelijke dashboard kunnen wij nog beter sturen op dit onderwerp.