April 2, 2024

Data warehouse met financiële BI's voor het Zaantheather

Het Zaantheater is hét podium voor Zaanstad en omstreken en biedt een groot, gevarieerd aanbod. Van cabaret, opera, dans, musical, concerten, toneelstukken, tot internationale shows en jeugdvoorstellingen: er is voor iedereen iets te beleven in het mooie, moderne gebouw aan de Zaan.

De organisatie had de ambitie om meer data gedreven aan de slag te gaan. Nadat de organisatie lucht had gekregen van een door ons uitgevoerd data project bij de Stadsschouwburg Haarlem ontstond er interesse in een kennismaking. Na een kennismaking werd het al snel duidelijk dat we deze organisatie op gebied van data zeker vooruit konden helpen.

In dit project hebben wij een brainstormsessie gefaciliteerd om tot de belangrijkste (K)PI's te komen, een data warehouse opgezet en een eerste rapportage opgeleverd. Denk hierbij aan het ontsluiten van data uit systemen zoals Yes Plan en Visma en ook het combineren van deze data tot nieuwe inzichten. Door onze oplossing kan het Zaantheater met het dashboard in no-time inzicht verkrijgen in de belangrijkste KPI's.

Jolanda Vogelaar
Controller bij het Zaantheater

De samenwerking met Bernard van Quantile heb ik als heel plezierig ervaren. We hebben een plan uitgestippeld richting de oplevering van de dashboards, en in elke fase van dit plan heeft hij een prima uitleg gegeven wat de status was. Het resultaat: een prachtig dashboard dat alweer smaakt naar meer!