June 7, 2023

Schaalbare infrastructuur om duizenden rapportages tegelijk te genereren

Powerfolio maakt planningen voor consumenten op het gebied van duurzaamheid en levert rapportages die inzicht bieden in de optimale investerings aanpak. Om deze energieplannen te genereren maakten zij gebruik van een complex Excel bestand.

Samen met JADS MKB Datalab hebben wij een schaalbare data oplossing opgeleverd voor Powerfolio. In deze samenwerking heeft JADS MKB Datalab zich gefocust op het omzetten van het rekenmodel naar een geoptimaliseerd Python script, terwijl Quantile zich heeft gebogen over de schaalbare infrastructuur.

Het werkt als volgt: middels een API kan Powerfolio één of zelfs duizenden rapportages tegelijk aanvragen. Deze aanvragen worden parallel opgelost via Azure Batch Processing met het geoptimaliseerde script. De uitkomsten worden opgeslagen in Azure Cosmos DB.

Zo is Powerfolio verlost van het handmatig moeten generen van adviesrapportages en kunnen ze nu in kortere tijd meer rapporten ontwikkelen dan voorheen. Verder bouwen ze zo ook een database op met historische gegevens die gebruikt gaat worden voor verdiepende analyses.

Jan Pellis
Co-founder Powerfolio

Als Powerfolio waren we op zoek naar een partij die ons kon helpen met het opzetten van een solide en schaalbare data infrastructuur om de Powerfolio Energieplannen geautomatiseerd en online aan klanten beschikbaar te kunnen stellen. Via MKB Datalab zijn we met Quantile in contact gekomen. Vanaf het eerste kennismakingsmoment ontstond een goede samenwerking waarbij hun gestructureerde aanpak en vermogen om onze wensen in een helder plan om te zetten ons aanspreekt. Volgens planning is het eerste project opgeleverd. Wij kijken uit naar verdere samenwerking om de ontwikkeling en groei van Powerfolio mogelijk te maken.