April 2, 2024

Data warehouse voor het Luxor Theater Rotterdam

Het Luxor Theater Rotterdam is één van de grootste theaters van het land. Toonaangevend op gebied van cabaret, musicals en (internationale) theaterconcerten maar ook lokale artiesten en (beginnende) theatermakers worden hier in de spotlight gezet.

Kort na één van onze webinars over het gebruik van data in de culturele sector, hebben wij contact gekregen met Egbert Mellema van het Luxor Theater. Na een kennismaking bleek dat de organisatie in de transitie was om Power BI meer te willen gebruiken, maar de uitdaging had dat data nog leefde in diverse bronsystemen en dus niet gecentraliseerd was. Wij mochten de organisatie helpen met hun data gedreven ambities!

In deze prettige samenwerking hebben wij ons gefocust op het aanbieden van opgeschoonde en gecentraliseerde data. Het project begon met het opzetten van een data infrastructuur in de Azure omgeving van het Luxor. Vervolgens hebben wij de connectors voor Yes Plan, Tixly en Exact ontwikkeld die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks ophalen van nieuwe data en dit te plaatsen in het data warehouse. Als laatste stap hebben wij de data opgeschoond en gemodelleerd zodat het Luxor een data model heeft dat ze kunnen gebruiken voor BI en analyse doeleinden! Gedurende dit hele project hebben wij diverse best-practices meegenomen zodat toekomstige Power BI rapportages snel en efficiënt blijven functioneren.

Door deze oplossing wordt dagelijks data uit diverse bronsystemen samengebracht, opgeschoond en getransformeerd. Hierdoor kan het Luxor zich focussen op het gebruik van de data, zonder zich druk te hoeven maken op de achterkant.

Egbert Mellema
Hoofd operations bij het Luxor Theater Rotterdam

Heel prettig gewerkt met Paulo en Bernard! Ze weten heel goed wat ze doen en de aanpak is erg grondig waardoor ik met veel vertrouwen aan de slag kan met de aangeleverde data. Al met al, een geslaagd project dat vraagt naar meer!